• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

grove knaekbroed

31/10/2011 9 Comments

Vi bager tit knækbrød til Selmas madpakke. Det er superlækkert, men der er også forholdsvis meget olie i opskriften.
I går fik vi disse knækbrød hos min svigermor – fyldt med fuldkorn og kerner og uden olie. De er sprøde og faste og lækre som en snack. Hendes var skåret ret små – og det har altså en god effekt for mig. For så kan man lige spise en mere.. og en mere.. og en mere..

Opskriften er som følger:
4 dl havregryn (gerne grovvalsede)
4 dl fuldkornshvedemel eller grahamsmel (jeg brugte 1 dl. graham og 3 dl. fuldkornsrug)
2 dl solsikkekerner (jeg brugte 1 dl. solsikke og 1 dl fem-kornsblanding)
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 1/2 tsk salt
7 dl vand

Ingredienserne blandes, fordeles på tre plader og smøres ud med paletkniv eller lign. Med en almindelig kniv skæres baner lodret og vandret, så knækbrødene kan knækkes fra hinanden efter bagning.
Bages i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 60 min (til de er helt tørre og gyldenbrune).

En godt mellemmåltid til mig, som ellers godt kan gå mange mange timer uden at spise noget. Og det er hverken godt for forbrændingen eller mit velbefindende!

Tip – hvis man laver knækbrødene lidt tykkere, bliver de småbløde indeni. Jeg kunne forestille mig disse kunne være gode med lidt pesto eller andet dyppelse til.

Relateret

Filed Under: mad

Reader Interactions

Skriv et svar til Lotte R. Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments

  1. Maria says

    31/10/2011 at 1:01 pm

    mmm de lyder sørme lækre især den lidt bløde udgave med pesto, jeg har pesto flip for tiden og kan spise det til stort set alt

    Svar
  2. Henny says

    31/10/2011 at 1:53 pm

    Jeg bager også tit knækbrød. Og så smager det godt og fylder godt i maven. Og det er nemt. En vigtig detalje….

    Svar
  3. Lotte R. says

    31/10/2011 at 1:58 pm

    Og to tips til knæbrøds-bagningen:
    * Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir med en kagerulle – så bliver det jævnt
    * brug en pizzaskærer istedet for en kniv til at skære i stykker – super nemt

    Svar
  4. Christina says

    31/10/2011 at 2:01 pm

    Jeps dejligt nemt.

    Lotte – tak for tippet. Jeg plejer også at rulle dem ud mellem bagepapir, men i og med at der ingen olie er i disse, tror jeg ikke det vil fungere.
    Jeg tror i stedet det vil være en god ide at dyppe “udglatteren” med noget vand, så dejen ikke hænger så nemt fast.

    Svar
  5. Ida says

    31/10/2011 at 2:37 pm

    Jeg har endnu tilgode at bage knækbrød. – Nu skal det vist snart være!

    Svar
  6. Lena says

    31/10/2011 at 5:09 pm

    Mmmm 😛 de ser gode ud. Dem må jeg hellere få prøvet en dag 🙂
    Kh

    Svar
  7. Shina says

    31/10/2011 at 5:19 pm

    Uhm…er også ret varm på ideen med de tykke knækbrød. Vil dyppe dem i humus (læs: fedte dem ind i overdrevet hvidløgsspækket humus :o)

    Kh Shina

    Svar
  8. Malene says

    02/11/2011 at 9:32 am

    Mmmm… Det lyder lækkert. Jeg er blevet lidt træt at det lidt for fedtede knækbrød jeg plejer at bage, så denne opskrift skal snart afprøves.
    Tak for inspiration.
    Kh. Malene

    Svar
  9. Frk. Rodehoved says

    13/11/2011 at 4:48 pm

    Har bagt knækbrød efter din opskrift i går, dog med små modifikationer grundet udvalget i mit køkkenskab klokken sent i går aftes 😉
    Har lagt billede på min blog og linket til dig, håber det er i orden!

    God aften…. 🙂

    Bedste hilsner, Laura

    Svar

Primary Sidebar

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy
For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski