• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

.

20/01/2012 5 Comments

Er i ved at være trætte af surdej? Nu har jeg adskillige gange forsøgt mig med at bage lyst brød af min surdej, og det resultaterne har været svingende. Enten blev det for surt, for kompakt eller.. Men nu har jeg vist fundet den helt rette sammensætning til min smag. Hvis jeg skal bage, skal det gå let – og det er dette.

1/2 dl. surdej
5 dl. vand
10 g gær
100 g grahamsmel
500 g. hvedemel
havsalt

Min stod i køleskabet i knap 20 timer og så bagte jeg den efter det traditionelle grydebrøds opskrift.

Relateret

Filed Under: brød, opskrift

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments

  1. Linn says

    20/01/2012 at 3:43 pm

    Ser meget lækkert ud.
    Jeg har efterhånden bagt med surdej i nogle år nu – både rugbrød og lyst brød og til lyst brød (eller i hvert fald til alt der ikke er rugbrød) kan jeg anbefale at lave en fordej – det bliver helt klart det bedste. Altså fx:

    Dag 1 (aften fx)
    En god klat surdej
    200 g vand
    150 g hvedemel/speltmel
    50 g rugmel/grahamsmel (kan også bruge andre sorter her, eller evt kun hvedemel)

    Dette skal så stå til dagen efter (eller i hvert fald 6 timer) enten på køkkenbordet (brødet bliver mere surt og luftigt så) eller i køleskabet. Mit står altid ude og det bliver super godt.

    Dag 2 (morgen fx)
    Det bobler lystigt i skålen…
    Man filføjer:
    4 1/2 dl vand
    750 g hvedemel

    Dette skal æltes længe, gerne 8 min med dejkroge

    + salt og ælte lidt mere.

    Står og hæver i et godt stykke tid – til det er hævet til dobb. størrelse.
    Deles i to, klaskes lidt sammen så det har form af et brød og direkte på en varm varm bagesten (eller plade) i ovnen.

    ca 30 – 40 min senere har man det mest fantastiske brød med store lufthuller 🙂

    PRØV DET 🙂

    Svar
  2. Frk.Frydkær says

    20/01/2012 at 6:12 pm

    Nøj hvor ser det brød lækkert ud. Det vil jeg prøve i wekenden.

    Kh Kate

    Svar
  3. Heidi says

    21/01/2012 at 8:27 pm

    Jeg må prøve det med gryden det ser lækkert ud, jeg bruger ikke gær ( nu lyder det som om jeg har bagt med surdej længe) det har ikke været nødvendigt i hverken lyst eller mørkt brød.

    Svar
  4. Malene says

    21/01/2012 at 10:48 pm

    Mit mundvand løber af med mig, når jeg ser alle de lækre brødvarianter. Men jeg tør endnu ikke selv kaste mig ud i det.

    Svar
  5. Marian N. Larsen says

    27/01/2012 at 8:18 am

    Mums det lyder godt! Men jeg bliver lidt forvirret over, at du både anvender gær OG surdej? Jeg troede nemlig selv, at surdejen er i stedet for gær 🙂

    Svar

Primary Sidebar

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy
For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski