• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

surdej mv

04/01/2012 17 Comments

I forbindelse med Bertrams barnedåb i november, hvor vi fik “frokostbord” startede jeg en surdej op. Efter at have fulgt råd fra både Meyer og Camilla Plum, bobler min nu lifligt og ud af den kommer skønne rugbrød flere gange om ugen. Jeg synes Meyers rugbrød blev lidt for kedeligt, så pt laver vi oftest Plums version – Mogens (som jeg hørte godt om hos Mejse).
Og dem som tror at det er meget overskudsagtigt at bage sit eget rugbrød, vil jeg bare fortælle, at det går meget meget hurtigere at mixe et par rugbrød sammen end det tager at gå i Netto og købe et færdigbagt (som er mindre godt og meget dyrere).

Det flotte skærebræt har jeg fået af Heidi, som er heldig at have en snedker ved hånden, som kan gøre Heidis ideer til virkelighed (nogle ideer har han vist også selv – se bare de her flotte smørebrætter, som Heidi fik i julegave). Det er smukt Heidi, og vi er meget glade for det!

Relateret

Filed Under: diverse

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments

  1. Annchen says

    04/01/2012 at 2:24 pm

    Hvor ser det lækkert ud!! Både brød og smørebræt..:)
    Vi skal også ha’ lækre brød til pølse- og ostebord på søndag, men jeg har endnu ikke kastet mig ud i rugbrødene..(så de bliver bagerkøbt) Men i går bestilte jeg formen hjem og så må jeg hellere komme i gang med en surdej:) Det er bare lækrere..
    En bestemt opskrift på surdej, du følger?
    KH Anne

    Svar
  2. Maja says

    04/01/2012 at 2:58 pm

    Jeg bliver nødt til at prøve igen, altså det med surdejen. Da jeg prøvede det første gang, gik det rigtig godt lige indtil den sidste dag, der røg alt “gassen” af min surdej?! ØV! Fint skærebræt, det måtte gerne bo i mit køkken 🙂

    Svar
  3. Maja says

    04/01/2012 at 2:59 pm

    Uh… ser lige den franske postej, den bor allerede i mit køleskab 😉

    Svar
  4. Maja_B_ says

    04/01/2012 at 4:17 pm

    Det var et kærkomment indlæg, har netop sat gang i en surdej…
    så skal helt sikkert også prøve “Mogens”…Hvor er det bare nogle super fine skærebrætter…
    Hej fra Maja B

    Svar
  5. Leizys Barslerier says

    04/01/2012 at 6:14 pm

    Mmmmm det ser da virkelig lækkert ud, har aldrig haft det store held med rugbrød, men får da lyst til at prøve igen :o)

    Svar
  6. Christina says

    04/01/2012 at 7:33 pm

    Hej piger
    Til jer der spørger til surdejen får I lige en samlet smøre:
    Jeg har brugt Meyers opskrift på surdejen. men ligesom du skriver Maja, gik min også lidt død i det. Jeg bruger den jo ikke dagligt, så der skal holdes lidt live i den. Hvis boblerne begynder at stoppe, kommer jeg ofte en spsk sirup i – så sætter det lige skub i den. Ofte tilsætter jeg også lidt melblanding, så den har noget at leve af. Og sidst – nogle gange smider jeg også lidt af den ud, og kommer lidt frisk vand og melblanding i (hvis jeg ikke har brugt den et stykke tid). Den står på køkkenbordet i henkogningsglas, hvor jeg har taget gummiringen af. Men jeg har også haft den i køleskabet i en fem dage over julen, hvor vi ikke var hjemme. Og så tog jeg den bare ud et par timer før den skulle bruges og kom lidt sirup. Så var der gang i den igen!

    Det var en lang smøre!

    Svar
  7. Mette says

    04/01/2012 at 7:46 pm

    Tak for opskriften. Nu vil jeg også igang. Og ja, de skærebrætter er skønne 🙂

    Svar
  8. Fru Schou says

    04/01/2012 at 9:08 pm

    Ej jeg får skisme da helr lyst til at bage rugbrød… Men det lyder da som noget af et projekt med sådan en surdej!! Skal man have Meyers kogebog for at finde en opskrift, eller kan man finde en på nettet?
    Fint skærebræt:-)

    Svar
  9. Christina says

    04/01/2012 at 9:44 pm

    Hej Mette – ja igang med dig! Det er lige et barselsprojekt!

    Hej Ninna – Man vænner sig til at ha’ surdejen! Men den fylder da faktisk lidt i hverdagen:-).. Jeg tror linket under Meyer henviser til hans surdej.

    Svar
  10. Stine S says

    04/01/2012 at 9:57 pm

    Ej hvor sjovt! Jeg havde lige surdej – godt nok til Plums Inge i køleskabet, men det er nu blevet til en Mogens, som står på køkkenbordet og fiser… Min surdej bor altid i køleskabet og kan sagtens leve en uge. Jeg drysser den med salt, inden jeg sætter den i køleskabet i et syltetøjsglas – aner ikke om det har nogen betydning??? Under alle omstændigheder; tak for sparket til at få bagt igen!
    Kh Stine

    Svar
  11. Heidi says

    05/01/2012 at 2:39 pm

    Hej Christina
    tak for de søde ord og inspirationen, jeg skal helt sikkert have gang i en surdej

    Svar
  12. Mejse says

    05/01/2012 at 3:25 pm

    Jeg var lidt betænksom i starten, men vi er sørme osse blevet glade for at have en surdej boende! Og vi holder os osse til Plums opskrift, den er så dejlig nem at variere efter hvad man lige har på lager 🙂

    Svar
  13. SiriR says

    06/01/2012 at 9:22 am

    Mmm, hvor ser det bare dejlig ud!
    Rigtig dansk mad:)

    Svar
  14. Marie says

    06/01/2012 at 4:05 pm

    Mums, hvor ser det godt ud 🙂

    Svar
  15. Maiken says

    11/01/2012 at 10:32 pm

    Sjovt som surdej er blevet bloglands nye sort. Brødene ser super lækre ud, men nu hvor jeg lige er startet på job efter barsel og vi omrokkerer i hele huset så er ambitionsniveauet skruet temmelig langt ned på alle andre fronter. Ender nok med at prøve kræfter med “Mogens” på et tidspunkt. 🙂

    Svar
  16. Maiken says

    11/01/2012 at 10:33 pm

    I øvrigt, heldige dig med skærebrættet. Har beundret det og øvrige kreationer inde hos Heidi. 🙂

    Svar
  17. Simone says

    28/08/2013 at 7:05 pm

    Det ser virkelig lækkert ud 🙂 Jeg har ikke endnu haft mod på at kaste mig ud i en surdej, jeg håber det kommer til mig en dag 🙂

    Svar

Primary Sidebar

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy
For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski