Forleden bagte jeg langtidshævede flutes, og vi var svært begejstrede for resultatet – tilpas sprøde og luftige, så de lige var til at bide tænderne i. Jeg bager som regel på slump, men det er bagt nogenlunde efter grydebrødets opskrift. Jeg tilføjede et par skefulde surdej også.
Da det var færdighævet væltede jeg det ud på et meldrysset bord, og vendte dejen oven i sig selv. Jeg brugte min dejskraber til at skære flutene ud fra dejklumpen, og havde rigeligt med mel, så det ikke ville klistre sammen og ødelægge luftboblerne. De efterhævede ca. 20 min på bagepladen.
De blev bagt ved 200 grader varmluft i ca. 20 min – men prøv jer frem.
Jeg satte dejen over kl 7 om morgenen og formede flutene ved 16.00 tiden – så passede det lige til aftensmaden, hvor vi fik rørt tun med hytteost og mayonaise i dem.
Uuhm, de ser gode ud! Mums filibaba.
Kh Julie
Øj de ser lækre ud!
Mon ikke de også ville gøre sig godt til en grill-menu når sommeren (forhåbentlig) kommer :o) Det må prøves
De har en sindsygt flot struktur! Lige den slags bagværk, jeg drømmer om at kreere.
De ser da vildt lækre ud..:) Skulle lige finde en opskrift på flûtes til aftensmaden i morgen – fedt du lige løste den opgave for mig;)
de ser rigtig rigtig gode ud, jeg har net juhuuuu så nu skal der læses tilbage 🙂
Det er et vildt flot skærebræt, har set det flere steder. Hvor er det fra?