Noget af fløden jeg fik hos Karolines blev brugt på flødekarameller. Jeg brugte opskrift fra det søde liv, men næste gang tror jeg jeg vil bruge en opskrift med smør i – synes de er en anelse hårde dem her, og jeg tænker at smørret vil gøre dem lidt blødere?!
Hårde eller ej er de i høj kurs herhjemme..
De ser helt vildt gode ud … Man får helt vildt lyst til at prøve …
Nam!! Så gode ut!! De vil bli myke hvis du kokser kortere. og harde om du koker lenge! Har jeg lert hverfal 🙂
Mums. Dem har jeg også lavet. Troede det var glukosen, der gjorde forskellen, men det har du også i, ik?
Det har jeg også tænkt at lave med noget af min fløde… jeg tror nok jeg har læst mig frem til at det er kogetiden der bestemmer hårdheden. Jeg prøver Arlas egen opskrift (og tilføjer måske selv lidt), den er der også smør i.
Hvor ser de gode ud Christina! 🙂
Hvis du leder efter det mere bløde, så er de her fudge helt vildt gode! 🙂
http://cutecarbs.com/2012/11/fudge-fan-opskrift/
Oih de ser gode ud Caroline!! De skal prøves!
Der skal ikke nødvendigvis smør i, det er kogetiden som afgør hvor bløde eller hårde, de er. Jeg har lært et rigtig godt fif, skal nok lige opdatere min gamle opskrift med flødekarameller med det.
Jeg tænker også det er kogetiden – eller temperaturen, for de fik bare lige knap de 135 grader, de skulle have.. Men de er jo nok væk inden jul, så jeg skal nok prøve igen:)
Sidste år lavede jeg også et par portioner som blev vidt forskellige efter samme opskrift. Så det bliver måske bare lidt som vinden blæser:)
Uhmm, de ser vildt lækre ud!
Det er temperaturen den var “gal” med
max temperatur
Ca 100C = karamelsovs,
ca. 120-125C = meget blød karamel,
ca. 125-130C = almindelig karamel,
130-135C = hård og sej karamel
Marianne
Ah det var en god tommelfingerregel. Jeg havde bare varmet dem op til 135 som opskriften siger.. Tak for det:)
De ser meget lækre ud – bliver jo helt lækkersulten 🙂
De ser altså gode ud:)
De ser så gode ud. 🙂 jeg tror også jeg skal ha’ kastet mig ud i at lave nogle.
De kunne være gode værtindegaver til julens arrangementer? 🙂
http://www.badutspringeren.blogspot.dk
De ser lækre ud. Måske man skulle vove pelsen og prøve sig udi karameller igen….
Ammenam, som min søn ville sige – DET skal jeg leve af, de sidste (måske) 8 dage af min graviditet 🙂
MUMS! Jeg er nødt til at hoppe på karamelvognen i år. 🙂