• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

pull-apart-brød med kanel

25/10/2015 4 Comments

IMG_3799 IMG_3797 IMG_3796 IMG_3794 IMG_3792Kager på gærdej er nogle af mine favoritter, og bl.a. kanelsnegle står højt på min liste – se bare her og her. Selma er ikke vild med kage, men kanelsnegle kan hun sagtens klemme ned, så derfor bliver det også ofte den slags.

Forleden kiggede jeg mange gamle indlæg igennem hos skønne Heidi (som desværre ikke blogger mere), fordi jeg ledte efter noget helt bestemt.  Og her faldt jeg over hendes pull-apart-brød, og det blev derfor weekendens bageprojekt.

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift, men jeg synes ikke, at der skulle vand og vanilie i dejen, så I får lige min tilrettede version her.

Dej:
1,25 dl. Mælk
50 g. smør
25 g. gær
2 æg
50 g. sukker
1/2 tsk salt
ca. 400 g. mel

Remonce:
50 g smør
200 g rørsukker
2 spsk kanel

Smøren smeltes og mælken tilsættes. Når den er lillefingervarm hældes den over den smuldrede gær. Tilsæt æg og rør blandingen godt sammen. Tilsæt sukker og salt. Og ælt melet i lidt efter lidt – hold evt noget tilbage – dejen må ikke blive for tør.

Stil dejen til hævning et lunt sted ca 1 time – dejen skal blive dobbelt så stor. Smelt imens smørret og gør kanelsukkeren klar.

Når dejen er hævet rulles den ud i en stor cirkel i ca. 0,5 cm tykkelse. Pensl med det smeltede smør og drys et godt lag kanelsukker. Skær, fx med en pizzaskærer, på langs, så du får baner på 8-10 cm bredde. Stabl banerne ovenpå hinanden og skær bunken over på den anden led, så man får bunker af nærmest kvadratiske stykker. Stabl bunkerne, så de står på højkant i en form foret med bagepapir. Hvis der er kanelsukker til overs, kan det drysses over.

Lad dem efterhæve tildækket 20 minutter.

Bag 30-35 minutter ved 180 grader. Min ovn kan godt brænde lidt hårdt, så jeg lagde staniol over halvvejs, så toppen ikke blev branket.

Lad den køle af på en rist, og herefter kan skiverne brækkes af. De smager skønt med et glas iskold mælk til.

 

Følg også bloggen på facebook, bloglovin og instagram.

Relateret

Filed Under: brød, kager

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments

  1. Kristina // Frøken Lyngsø says

    26/10/2015 at 7:49 am

    Wow en god idé – jeg har på det sidste set pull-aparts-brød på en del blogs og hver gang mindes jeg om, hvor god en idé det er og ikke mindst, at jeg også vil forsøge mig! Denne gang tror jeg at jeg gør alvor af tanken og ser at få bagt mig et opdateret kanelbrød 🙂

    Svar
    • Christina says

      26/10/2015 at 4:19 pm

      God fornøjelse;)

      Svar
  2. Maiken says

    26/10/2015 at 9:55 pm

    mmm. Det ser lækkert ud. Vi kører også mest kanelsnegle herhjemme pga. Agnes ægallergi, så mon ikke opskriften kan modificeres lidt for jeg er ret vild med pull-apart idéen. 🙂

    Svar
  3. Maria Hoffbeck says

    27/10/2015 at 8:55 am

    Meget smuk kage og så elsker jeg kanel, så din opskrift må bestemt prøves efter 🙂
    En smuk solrig efterårsdag ønskes du 🙂

    Svar

Primary Sidebar

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy
For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski