• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

Kødfri mandag – anmeldelse

07/12/2016 Leave a Comment

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lige som min mand havde sagt, at han synes, vi skulle overveje nogle flere vegetariske retter i madplanen, kom “Kødfri mandag” dumpende i postkassen.

Tanken bag bogen er en kødelsker alternative retter – Det er Nadia Mathiasen bag bloggen Foodfanatic, der er forfatteren bag. Hun skriver selv på sin blog, at hun virkelig godt kan li’ kød – men af miljøhensyn og sundhedsmæssige årsager, vil hun gerne skære ned på forbruget. Retterne er lavet så de kan “stå for sig selv”, som en hovedret.

Som småbørnsfamilie er mit største fokus, hvilke retter børnene vil være med til at spise. Jeg synes ikke vores børn er kræsne – men de vil heller ikke spise alt. En lille del af opskrifterne vil jeg nok sortere fra som hovedret – men som tilbehør ville de gøre sig godt. Det er ikke fordi, de ikke kan undvære kød, men for dem vil det ikke være nok med en fyldig salat – det ville det til gengæld være for os voksne! Og hvis det bare var mig selv, jeg skulle lave mad til, ville retterne fungere perfekt som et afbræk i madplanen.

Dog skal det siges, at mange af retterne har “fylde” i form af æg, kikærter, rodfrugter mv – og langt de fleste vil vi sikkert løbende afprøve herhjemme. Vi har bl.a. prøvet at lave kikærteburgers, og det var især de voksne vilde med og hos børnene gled de også fint ned. En anden dag lavede vi spinattærte i filodej, som tilbehør til kylling og pasta. Selma spiste sig mæt udelukkende i tærte og var helt vild med den! Drengene derimod gik lidt mere udenom. You win some – you loose some (og hvad der ikke fungerer for drengene den ene aften, kan sagtens være en ny livret for dem den næste aften..)

Kogebogen er inddelt i uger – en ny ret for hver uge, så den ugentlige madplan, vi plejer at skriver, kan igangsættes helt automatisk. Endvidere er retterne opdelt i årstider, så det passer til de råvarer, der er på hylderne. Vi har snydt og lavet noget fra sommermåneden også – men det er jo rigtigt, at vi har mere lyst til supper og gryderetter om vinteren, end om sommeren.

Halvdelen af oplevelsen af en ny kogebog er at bladre gennem billederne. Det i sig selv, giver mig lyst til at gå i køkkenet og begynde. Billederne er taget af Chris Tonnesen, og de gør sig godt – maden ser lækker, velsmagende og velanrettet ud – og er bare en fryd for øjet.

Den er klart en anbefaling værd – det er altid godt med ny inspiration til vores madplan. Og så er det en totalt god fornemmelse, når man serverer noget nyt og ens børn bare er vilde med de nye smage!

Bogen kan købes lige her. Måske en julegaveide?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har fået et anmeldereksemplar af bogen – billeder og holdninger er mine egne. Indeholder affiliatelinks.

Relateret

Filed Under: bøger, mad

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy
For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski