• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

nem dessert – brownie med saltkaramelsauce og crumble

29/04/2017 Leave a Comment

Mangler du lige en nem dessert til din lørdag aften. Så kan jeg anbefale denne her. Vi fik den sidste weekend, og den var lige som en dessert skal være: lækker, nem og en man nemt kan lave på forhånd.

Brownien bagte jeg efter en random opskrift – og jeg har før bagt meget lækrere brownies, så den opskrift deler jeg ikke videre. Bare sørg for at finde en med godt med mørk chokolade:) Fx denne her eller denne her.

Karamelcremen er en dåse sødet kondenseret mælk som har været under varmt vand i 2 timer – i en gryde. Og med varmt vand mener jeg noget lige omkring kogepunktet – den må gerne småboble lidt indimellem. Sørg for at dåsen er dækket af vand hele tiden, så hold låget på gryden, så vandet ikke fordamper derfra. Når dåsen er kølet ned, åbner jeg den og tilsætter 2-3 teskefulde havsalt alt efter smag. Så får du den lækreste dulche leche, som man kan sagtens have stående i køleskabet et par uger. Du kan også holde den under vand i længere tid, hvis du vil have en mere fast dulche leche.

Crumble er lavet efter denne opskrift. Jeg har ganget den op et par gange, så jeg har lidt ekstra:

45 g havregryn
90 g hvedemel
90 g brun farin
90 g smør

Smøret skæres i tern, smuldres i de øvrige ingredienser og fordeles på en bageplade med ark. Bages sprød i ca 10 minutter ved 175 grader.

Server med is og lidt frisk frugt.

Hvis du gerne vil se flere opskrifter, kan jeg anbefale panna cotta, rabarbercrumble eller denne hurtige sommerdessert.

God lørdag til jer

Relateret

Filed Under: dessert, mad

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy
For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski