Mangler du lige en nem dessert til din lørdag aften. Så kan jeg anbefale denne her. Vi fik den sidste weekend, og den var lige som en dessert skal være: lækker, nem og en man nemt kan lave på forhånd.
Brownien bagte jeg efter en random opskrift – og jeg har før bagt meget lækrere brownies, så den opskrift deler jeg ikke videre. Bare sørg for at finde en med godt med mørk chokolade:) Fx denne her eller denne her.
Karamelcremen er en dåse sødet kondenseret mælk som har været under varmt vand i 2 timer – i en gryde. Og med varmt vand mener jeg noget lige omkring kogepunktet – den må gerne småboble lidt indimellem. Sørg for at dåsen er dækket af vand hele tiden, så hold låget på gryden, så vandet ikke fordamper derfra. Når dåsen er kølet ned, åbner jeg den og tilsætter 2-3 teskefulde havsalt alt efter smag. Så får du den lækreste dulche leche, som man kan sagtens have stående i køleskabet et par uger. Du kan også holde den under vand i længere tid, hvis du vil have en mere fast dulche leche.
Crumble er lavet efter denne opskrift. Jeg har ganget den op et par gange, så jeg har lidt ekstra:
45 g havregryn
90 g hvedemel
90 g brun farin
90 g smør
Smøret skæres i tern, smuldres i de øvrige ingredienser og fordeles på en bageplade med ark. Bages sprød i ca 10 minutter ved 175 grader.
Server med is og lidt frisk frugt.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter, kan jeg anbefale panna cotta, rabarbercrumble eller denne hurtige sommerdessert.
God lørdag til jer
Skriv et svar