Forleden sendte vi vores elever hjem for sidste gang (okay næst-sidste gang, for i næste uge drager de næsten allesammen til landsstævne). På programmet var der bl.a. k-hygge, og når nu man går hjemme på barsel, er der lige lidt tid til at forkæle eleverne – og ens kolleger med de overskydende muffins.
Muffins-opskriften er en, jeg har fået af min veninde Anne for flere år siden.
tørre ingredienser:
75 g. hakket chokolade
250 g. mel
1 tsk. natron
50 g. kakao
1 tsk. vaniliesukker
våde ingredienser:
225 g sukker
1 ¼ dl. mælk
1 dl. oliemargarine
2 ½ dl. A38 el. yoghurt naturel
1 æg
Tænd ovnen på 200 grader.
Hak chokoladen og bland alle de tørre ingredienser (minus sukker) i en skål med den hakkede chokolade.
Bland de våde ingredienser (og sukker) i en anden skål og pisk godt med et piskeris, til massen er ensartet.
Hæld den flydende masse i skålen med de tørre ingredienser og fold dem sammen med grydeske, indtil melet er lige akkurat gennemvædet.
Kom dejen i smurte muffinsforme, så de højst er 2/3 fyldt.
Bages i 13-15 min ved varmluftsovn.
Denne portion gav mig 24 muffins.
Samtidig laves en chokolade-topping – og det er den, der gør dem for alvor gode!
topping
200 g blød smør (brug ordentligt smør – og ikke smeltet – bare blød smør, som har stået på køkkenbordet lidt tid)
200 g flormelis
125 g. mørk mørk chokolade (jeg brugte 70%)
en lille skefuld mælk
Mens chokoladen smelter i vandbad piskes det bløde smør, flormelis og mælken godt sammen. Den smeltede chokolade hældes derved, og der piskes videre, indtil cremen har sat sig godt. Jeg plejer at komme den 1/2 time i køleskabet også, så den lige får lov til at sætte sig.
Cremen smøres på de kolde cupcakes – eller brug sprøjtepose, hvis du er til sådan noget. Drys og spis
Haps! Dem lavede jeg med mine to piger igår – de smagte godt og takker for lidt ny kage inspiration ;0)
Hvor godt! Det er altid godt med kager man kan pynte lidt med sine døtre:)