• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

chocolate muffins

29/06/2013 2 Comments

IMG_3519IMG_3514IMG_3517IMG_3515

Forleden sendte vi vores elever hjem for sidste gang (okay næst-sidste gang, for i næste uge drager de næsten allesammen til landsstævne). På programmet var der bl.a. k-hygge, og når nu man går hjemme på barsel, er der lige lidt tid til at forkæle eleverne – og ens kolleger med de overskydende muffins.

Muffins-opskriften er en, jeg har fået af min veninde Anne for flere år siden.

tørre ingredienser:
75 g. hakket chokolade
250 g. mel
1 tsk. natron
50 g. kakao
1 tsk. vaniliesukker

våde ingredienser:

225 g sukker
1 ¼ dl. mælk
1 dl. oliemargarine
2 ½ dl. A38 el. yoghurt naturel
1 æg

Tænd ovnen på 200 grader.

Hak chokoladen og bland alle de tørre ingredienser (minus sukker) i en skål med den hakkede chokolade.
Bland de våde ingredienser (og sukker) i en anden skål og pisk godt med et piskeris, til massen er ensartet.
Hæld den flydende masse i skålen med de tørre ingredienser og fold dem sammen med grydeske, indtil melet er lige akkurat gennemvædet.
Kom dejen i smurte muffinsforme, så de højst er 2/3 fyldt.
Bages i 13-15 min ved varmluftsovn.
Denne portion gav mig 24 muffins.

Samtidig laves en chokolade-topping – og det er den, der gør dem for alvor gode!
topping
200 g blød smør (brug ordentligt smør – og ikke smeltet – bare blød smør, som har stået på køkkenbordet lidt tid)
200 g flormelis
125 g. mørk mørk chokolade (jeg brugte 70%)
en lille skefuld mælk

Mens chokoladen smelter i vandbad piskes det bløde smør, flormelis og mælken godt sammen. Den smeltede chokolade hældes derved, og der piskes videre, indtil cremen har sat sig godt. Jeg plejer at komme den 1/2 time i køleskabet også, så den lige får lov til at sætte sig.

Cremen smøres på de kolde cupcakes – eller brug sprøjtepose, hvis du er til sådan noget. Drys og spis

Filed Under: kager, mad, opskrift

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments

  1. Christine Riis Paulsen says

    30/06/2013 at 10:52 am

    Haps! Dem lavede jeg med mine to piger igår – de smagte godt og takker for lidt ny kage inspiration ;0)

    Svar
    • Christina says

      30/06/2013 at 8:24 pm

      Hvor godt! Det er altid godt med kager man kan pynte lidt med sine døtre:)

      Svar

Primary Sidebar

For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski