Mine venner og familie vil nok sige, at mit køkken er rimelig veludstyret med diverse maskiner og aggregater. Nogle mere anvendelige end andre. Men én ting har vi købt til køkkenet i år, som jeg er über glad for. Og de gæster, der får serveret boller herhjemme, er også meget glad for det!
Det er et bagestål. Jeg har lært at kende det gennem Cathrine, som i øvrigt har en meget fin og inspirerende blog – og så er hun virkelig klog på mad. Bagestålet fungerer på samme måde som en “pizzasten”, men er lavet af stål i stedet, og opretholder dermed varmen noget bedre og giver meget bedre resultater. Dvs den ikke bliver afkølet af, når man kommer en kold pizza på, som en bagesten gør.
Vi kan godt li’ hjemmebagte pizzaer, men en slatten bund er lidt kedeligt, og det blev den altså tit, da jeg bare bagte det på en varm plade. Og med bagestålet har netop bunden virkelig fået en overhaling. Sprød og lækker hele vejen igennem.
Vi bruger den også ofte til boller. Enten med denne eller denne opskrift.
30-60 minutter inden vi skal bage (alt efter hvor god tid vi har), sætter vi den i ovnen. Bagestålet passer ikke ind i vores “riller” i ovnen, så vi vender en bageplade på hovedet i nederste rille og lægger stålet ovenpå. Vi varmer det op på 250 grader. Da vi købte stålet, købte vi også plader (en spade!) til at skubbe brødet/pizzaen ind med (du kan købe samlet pakke her). Det har virkelig været en god investering, da det gør det noget nemmere at jonglere med ind og ud af ovnen.
En varm anbefaling herfra – og den er altså ikke sponsoreret.
God weekend.
Indeholder affiliatelinks
Skriv et svar