For snart to år siden startede jeg en surdej op og siden da, har vi bagt stort set alt vores rugbrød selv. Kun i særlig travle perioder må vi ty til et købebrød, men det er svært skuffende og heldigvis sjældent. Vi tog i sin tid udgangspunkt i mogens-rugbrødet, men den er gennemgået en del ændringer siden, så den passer lige til os, og hvad vi har i køkkenskuffen.
For nylig læste min mand en artikel, omkring hvor mange penge man sparer, hvis man var selvforsynende i brød – 4300,- årligt. Det er fakta jeg kan li’!
Og et nybagt rugbrød med mørk pålægs er altså svært at stå for!
Uhm det ser lækkert ud.
Vidste godt at man sparer en del ved at bage selv, men hold da op det er mange penge på et år!
Og så smager det bare bedre:)
Må vist være bedre til at få prioriteret at bage selv fremover 😉
kh
Der findes flere forskellige beregninger – meltype, antal personer i husstanden mv. Men alt andet lige er det billigere, sundere og bedre:)
Jeg er selv begyndt at kigge efter en køkkenmaskine, som kan ælte alt det rugbrød jeg gerne vil købe, men det lyder altså lidt vildt med de 4300 sparet om året.
Hvis man køber to rugbrød om ugen til 40 kr. i alt, er det en årlig udgift på 2.080. Og hvis man selv skal bage, så går der vel også en del mel og kerner til produktionen.
Findes der et link til artiklen, for så vil min mand sikkert have nemmere ved at blive overtalt til dyr dyr køkkenmaskine.
Mvh Katrine
Det kommer selvfølgelig an på hvor mange man er i husstanden. Men hvis man tænker boller, rugbrød, knækbrød, burgerboller, kager mv ind i budgettet må det løbe op. Artikelen er her: http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-70593080:spar-4300-kroner-på-brød-om-året.html – prøv at søg på Google- så kommer der flere op.
Vi bager også alt vores rugbrød – og brød i øvrigt – selv. Mest fordi det smager meget bedre – og man ved at der er ordentlige råvarer og ingen konserveringsmidler i. Dog forstår jeg heller ikke helt at man kan spare hele 4300 – det lyder som lidt meget!
Ja det lyder af meget. Prøv at se artiklen som jeg har linket til længere oppe.
Det ser så lækkert ud dit brød, det er ikke rigtigt lykkedes for mig endnu. Bager efter Meyers opskrift, men enten bliver det for hårdt udenpå, for blødt inden, for tungt osv. Har du mon lyst til at dele din opskrift?
Mange hilsner
Mette
Så må du dele din opskrift så vi også kan spare.
Mmmmh:) vi bager også det meste brød selv- det smager bare bedst!:)
Mmmmh:) vi bager også det meste brød selv- det smager bare bedst!:)
Lun rugbrød med choko er det bedste 🙂 Jeg savner sådan vores hjemmebagte rugbrød. Vi bagte også alt vores rugbrød selv i et års tid, men så blev vi sløsede med at passe surdejen og til sidst døde den. Vi må snart have en ny i gang.
God weekend til jer 🙂
Mums det ser lækkert ud 😀 Må hellere se at få startet den surdej op.. Hvordan opbevarer man sin surdej bedst??
Tak for din skønne blog – det bliver helt sikkert en keeper..
//idyllbakjaer.blogspot.dk
Ikke for varmt. Jeg har den som regel bare på køkkenbordet, men hvis der går lidt længere imellem brug af den, stiller jeg den i køleskabet. Så tager jeg den ud et halvt døgns tid inden den skal bruges, smider halvdelen ud og frisker den op.
og tak:)