• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

rugbrød

28/08/2013 13 Comments

badelma_4178 badelma_4180badelma_4182For snart to år siden startede jeg en surdej op og siden da, har vi bagt stort set alt vores rugbrød selv. Kun i særlig travle perioder må vi ty til et købebrød, men det er svært skuffende og heldigvis sjældent. Vi tog i sin tid udgangspunkt i mogens-rugbrødet, men den er gennemgået en del ændringer siden, så den passer lige til os, og hvad vi har i køkkenskuffen.

For nylig læste min mand en artikel, omkring hvor mange penge man sparer, hvis man var selvforsynende i brød – 4300,- årligt. Det er fakta jeg kan li’!

Og et nybagt rugbrød med mørk pålægs er altså svært at stå for!

 

Relateret

Filed Under: mad

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments

  1. Kathrine says

    28/08/2013 at 1:08 pm

    Uhm det ser lækkert ud.

    Vidste godt at man sparer en del ved at bage selv, men hold da op det er mange penge på et år!
    Og så smager det bare bedre:)

    Må vist være bedre til at få prioriteret at bage selv fremover 😉

    kh

    Svar
    • Christina says

      28/08/2013 at 1:45 pm

      Der findes flere forskellige beregninger – meltype, antal personer i husstanden mv. Men alt andet lige er det billigere, sundere og bedre:)

      Svar
  2. Katrine says

    28/08/2013 at 1:30 pm

    Jeg er selv begyndt at kigge efter en køkkenmaskine, som kan ælte alt det rugbrød jeg gerne vil købe, men det lyder altså lidt vildt med de 4300 sparet om året.

    Hvis man køber to rugbrød om ugen til 40 kr. i alt, er det en årlig udgift på 2.080. Og hvis man selv skal bage, så går der vel også en del mel og kerner til produktionen.

    Findes der et link til artiklen, for så vil min mand sikkert have nemmere ved at blive overtalt til dyr dyr køkkenmaskine.

    Mvh Katrine

    Svar
    • Christina says

      28/08/2013 at 1:43 pm

      Det kommer selvfølgelig an på hvor mange man er i husstanden. Men hvis man tænker boller, rugbrød, knækbrød, burgerboller, kager mv ind i budgettet må det løbe op. Artikelen er her: http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-70593080:spar-4300-kroner-på-brød-om-året.html – prøv at søg på Google- så kommer der flere op.

      Svar
  3. Linn says

    28/08/2013 at 1:37 pm

    Vi bager også alt vores rugbrød – og brød i øvrigt – selv. Mest fordi det smager meget bedre – og man ved at der er ordentlige råvarer og ingen konserveringsmidler i. Dog forstår jeg heller ikke helt at man kan spare hele 4300 – det lyder som lidt meget!

    Svar
    • Christina says

      28/08/2013 at 1:44 pm

      Ja det lyder af meget. Prøv at se artiklen som jeg har linket til længere oppe.

      Svar
  4. Mette says

    28/08/2013 at 9:55 pm

    Det ser så lækkert ud dit brød, det er ikke rigtigt lykkedes for mig endnu. Bager efter Meyers opskrift, men enten bliver det for hårdt udenpå, for blødt inden, for tungt osv. Har du mon lyst til at dele din opskrift?
    Mange hilsner
    Mette

    Svar
  5. Ditte Buus says

    29/08/2013 at 5:50 am

    Så må du dele din opskrift så vi også kan spare.

    Svar
  6. Thea vaskavulla says

    29/08/2013 at 7:45 am

    Mmmmh:) vi bager også det meste brød selv- det smager bare bedst!:)

    Svar
  7. Thea vaskavulla says

    29/08/2013 at 7:45 am

    Mmmmh:) vi bager også det meste brød selv- det smager bare bedst!:)

    Svar
  8. Mette says

    30/08/2013 at 8:20 am

    Lun rugbrød med choko er det bedste 🙂 Jeg savner sådan vores hjemmebagte rugbrød. Vi bagte også alt vores rugbrød selv i et års tid, men så blev vi sløsede med at passe surdejen og til sidst døde den. Vi må snart have en ny i gang.

    God weekend til jer 🙂

    Svar
  9. Idyllbykjaer says

    06/09/2013 at 2:39 pm

    Mums det ser lækkert ud 😀 Må hellere se at få startet den surdej op.. Hvordan opbevarer man sin surdej bedst??

    Tak for din skønne blog – det bliver helt sikkert en keeper..

    //idyllbakjaer.blogspot.dk

    Svar
    • Christina says

      06/09/2013 at 8:02 pm

      Ikke for varmt. Jeg har den som regel bare på køkkenbordet, men hvis der går lidt længere imellem brug af den, stiller jeg den i køleskabet. Så tager jeg den ud et halvt døgns tid inden den skal bruges, smider halvdelen ud og frisker den op.

      og tak:)

      Svar

Primary Sidebar

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy
For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski