Jeg bager af og til “grydebrødet”. Og selvom det er meget meget nemt, er det også tidskrævende. Det er svært at nå og bage hvis man får gæster til brunch kl 10.
Nu har jeg eksperimenteret lidt med boller i stedet, som bruger lidt af hævemetoden fra grydebrødet, men er i stedet skåret ud i rustikke stykker.
Om aftenen blander jeg følgende (ca. 9 boller):
3,5 dl vand
10 g gær
1 tsk groft salt
80 g fuldkornsspeltmel
ca. 350 g hvedemel
Det kommer i køleskabet til næste morgen, hvor jeg vender det ud på et meldrysset bord, folder dejen et par gange og kommer det i et smurt ildfast fad og stiller det til hævning på køkkenbordet.
Når der er gået “et par timer” mere, vender jeg igen dejen ud på et meldækket bord. Her skal man passe på ikke at mase luften ud af dejen. Dejen bliver formet lidt lang og jeg skærer nogle brødstykker heraf med en dejskærer.
De bages i ovnen på 250 grader. Jeg har ladet pladen opvarme med ovnen. Mens de bager, puster jeg med en vandforstøver ind i ovnen med et par minutters mellemrum gennem hele bagningen. Jeg har bagt i 10 min – men forsøg jer frem.
Det er ikke raketvidenskab – men de får en lidt mere lækker skorpe end de traditionelle koldhævede boller, synes jeg. HELT klart bedst nybagte..
Mmm, de ser lækre ud 🙂
Kan kun sige de var virkelig gode:-) tak for sidst.
Mums. Der er intet bedre end nybagte boller. Jeg eksperimenterer med surdej i bollerne, hvilket smager dejligt 😉
Mums. Der er intet bedre end nybagte boller. Jeg eksperimenterer med surdej i bollerne, hvilket smager dejligt 😉
De ser super lækre og meget “autentiske” ud, med den helt rigtige skorpe 🙂 Jeg bager nogen gange med lidt vand i bunden af en bradepande, når jeg bager brød. Jeg ved ikke om det giver helt samme effekt som her, men så undgår man at skulle åbne ovne og lukke varme ud under bagningen.