Vi har fået en ny yndlingsdessert herhjemme – panna cotta. Men ikke bare panna cotta – den er uden sukker men stadig fyldt med fløde. Og så er den drysset med lakridspulver og serveret med en kompot af syrlige frugter.
Opskriften er fundet lige her, hvor Zenia har lavet den med krydrede æbler. Jeg har tilladt mig at gengive den her som vores servering:
Pannacotta 4 portioner
2 blade husblas
2,5 dl. fløde
2 spsk sukrin (jeg brugte gold)
1 tsk vaniliepulver
1,5 dl. creme fraiche
Læg husblas i blød i koldt vand i ti minutter. Imens varmes fløden langsomt op med sukrin og vaniliepulver. Når fløden er helt varm (men ikke koger!) tages gryden af varmen og husblassen, som er presset for det værste overskud af vand, tilsættes. Sørg for at husblassen er opløst i den varme masse og tilsæt herefter creme fraiche og rør godt.
Anret i fire glas og sæt dem på køl i min. fire timer – de kan sagtens laves en dag i forvejen.
Kompot:
Bring frosne hindbær eller rabarber i kog i en gryde og tilsæt sukrin og vaniliepulver efter behov – smag dig frem til en tilpas sødme. Lad den køle af i køleskabet – jeg laver rigeligt og bruger til at komme ovenpå min morgen-skyr.
Når du skal til at spise den, drysser du et let lag rålakridspulver over panna cottaen og sætter en teskefuld kompot ovenpå. Velbekomme – perfekt til aftenkaffen.
Av, det lyder lækkert! Det må vi vist prøve en af de nærmeste dage 🙂