Jeg havde pludselig så mange æggehvider i køleskabet og havde samtidigt tilbudt at bage lidt til min nevøs barnedåb – derfor blev der kys. Først en omgang med lakrids sirligt gennem en sprøjtepose med pæn tyl. Så en grov omgang klat-kys med små chokolade-stykker og let rørt kakaopulver. Jeg troede min favorit ville være lakrids, men de der chokolade er altså virkelig gode. Jeg har mange gange smagt kys med chokostykker før, men chokostykkerne har vist altid været lidt for store til mig. Her har jeg hakket det fint, og det fungerer åbenbart bedre til mine smagsløg – sammen med kakaoen.
Man kan finde 1000 opskrifter på kys. Men her er, hvad jeg har gjort:
Grundopskrift (svarer hos mig til ca. 2 pladefulde):
2,5 æggehvide (svarer ofte til 2 bægre past)
100 g flormelis
1-2 tsk eddike
Først piskes æggehviderne, og når de er stive tilsættes sukker og eddike. Og så pisker jeg gerne 5-10 minutter herefter, så det bliver godt sejt. Til sidst tilsatte jeg lakridspulver og lakridssirup efter behov i den ene, og en god håndfuld hakket chokolade og et par tsk-fulde kakaopulver, som kun delvist er rørt sammen, i den anden.
Jeg bager dem i varmluft (så jeg kan bage flere plader af gangen) ved 100 grader i en time og tyve min. Så bliver de i min ovn sprøde hele vejen igennem.
Hvis du ikke er til kys, kan jeg anbefale Ida cookies drysset med havsalt.
Jeg er ikke super god til det med marengs, det lykkes mig tit at gøre dem bløde, men måske jeg snart skal give det et forsøg igen.
Jeg vil lige gøre opmærksom på at jeg har prøvet nogle gange efterhånden at når jeg vil ind på din blog så lukker den i stedet et vindue op med adult friend finder eller noget i den dur – tænker det ikke er meningen? 🙂
Åh nej! Det har jeg aldrig hørt før! Det vil jeg lige undersøge nærmere. Tak for info! Håber håber håber det kun er hos dig, der er et problem.
Uhhmm, hvor ser de lækre ud! Jeg har heller aldrig været til chokokys før pga. de store stykker chokolade… Det blev bare for meget for mig. Nu gemmer jeg din opskrift, for disse ser godt nok gode ud. 🙂