Køkkenhaven vokser hurtigt pt og noget af det, der er tidligst på trapperne er rabarber. Vi har en meget lille have, men rabarber er en af de grøntsager, der har førsteprioritet. Det giver en perfekt syre i marmelader, kompot mv. Fx bruger jeg rabarberkompot på morgenmaden eller panna cotta.
Men en af all times favorite-kagerne er rabarbercrumble. Jeg bruger så nogenlunde opskriften fra Amo. Min version har I her:
Crumble:
100 g smør
100 g sukker
100 g mel
100 g grovvalsede havregryn.
Smøren skæres i tern og smuldres med resten af ingredienserne. Det her er en rimelig stor portion, men man kan sagtens fryse det – og så har man nemt til en ny kage. Den kan jo fx også bruges over æbler eller andre frugter.
Derudover bruger jeg:
ca. 600 g rabarber i tern, som jeg drysser med ca 180 g rørsukker – i et fad med det. For at være helt ærlig, fylder jeg altid bare et passende fad og drysser/sjusser sukker over, så de er godt dækket – 600 g er en ret stor portion.
Fadet kommer i ovnen med alufolie over, så rabarberne ikke bliver brankede. Først i 10 minutter ved 160 grader (varmluft), og derefter drysser jeg dejen over og giver det yderligere 20 minutter ved 160 grader – uden alufolie.
Serveres med en god klat creme fraiche.
Skriv et svar