Vi bager tit knækbrød til Selmas madpakke. Det er superlækkert, men der er også forholdsvis meget olie i opskriften.
I går fik vi disse knækbrød hos min svigermor – fyldt med fuldkorn og kerner og uden olie. De er sprøde og faste og lækre som en snack. Hendes var skåret ret små – og det har altså en god effekt for mig. For så kan man lige spise en mere.. og en mere.. og en mere..
Opskriften er som følger:
4 dl havregryn (gerne grovvalsede)
4 dl fuldkornshvedemel eller grahamsmel (jeg brugte 1 dl. graham og 3 dl. fuldkornsrug)
2 dl solsikkekerner (jeg brugte 1 dl. solsikke og 1 dl fem-kornsblanding)
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 1/2 tsk salt
7 dl vand
Ingredienserne blandes, fordeles på tre plader og smøres ud med paletkniv eller lign. Med en almindelig kniv skæres baner lodret og vandret, så knækbrødene kan knækkes fra hinanden efter bagning.
Bages i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 60 min (til de er helt tørre og gyldenbrune).
En godt mellemmåltid til mig, som ellers godt kan gå mange mange timer uden at spise noget. Og det er hverken godt for forbrændingen eller mit velbefindende!
Tip – hvis man laver knækbrødene lidt tykkere, bliver de småbløde indeni. Jeg kunne forestille mig disse kunne være gode med lidt pesto eller andet dyppelse til.
mmm de lyder sørme lækre især den lidt bløde udgave med pesto, jeg har pesto flip for tiden og kan spise det til stort set alt
Jeg bager også tit knækbrød. Og så smager det godt og fylder godt i maven. Og det er nemt. En vigtig detalje….
Og to tips til knæbrøds-bagningen:
* Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir med en kagerulle – så bliver det jævnt
* brug en pizzaskærer istedet for en kniv til at skære i stykker – super nemt
Jeps dejligt nemt.
Lotte – tak for tippet. Jeg plejer også at rulle dem ud mellem bagepapir, men i og med at der ingen olie er i disse, tror jeg ikke det vil fungere.
Jeg tror i stedet det vil være en god ide at dyppe “udglatteren” med noget vand, så dejen ikke hænger så nemt fast.
Jeg har endnu tilgode at bage knækbrød. – Nu skal det vist snart være!
Mmmm 😛 de ser gode ud. Dem må jeg hellere få prøvet en dag 🙂
Kh
Uhm…er også ret varm på ideen med de tykke knækbrød. Vil dyppe dem i humus (læs: fedte dem ind i overdrevet hvidløgsspækket humus :o)
Kh Shina
Mmmm… Det lyder lækkert. Jeg er blevet lidt træt at det lidt for fedtede knækbrød jeg plejer at bage, så denne opskrift skal snart afprøves.
Tak for inspiration.
Kh. Malene
Har bagt knækbrød efter din opskrift i går, dog med små modifikationer grundet udvalget i mit køkkenskab klokken sent i går aftes 😉
Har lagt billede på min blog og linket til dig, håber det er i orden!
God aften…. 🙂
Bedste hilsner, Laura