Jeg har været så heldig at modtage en morgenmadspakke fra Urtekram, men alverdens produkter og tilbehør til morgenbordet. Der er både brødblandinger, müslier, sirup, smoothiefrø og meget mere, men indtil videre har jeg kun forsøgt mig med den spelt- og daddelmüsli der var med.
I og med at jeg venter med, har jeg til tider brug for hurtig energi og energi på farten, og så er nogle boller, som ikke nødvendigvis har behov for smør og pålæg gode. Jeg er ret vild med müsliboller. De er lige tilpas smagfulde til de kan hapses med på tur uden tilbehør. Det skulle prøves med spelt-daddelmüslien – jeg har ikke før prøvet med dadler i, men jeg kan fortælle, at det giver en skøn smag og duft til brødet.
Jeg har blandet følgende sent om aftenen:
5 dl vand
10 g gær
1 tsk vildtblomsthonning (jeg brugte den fra Urtekram)
1 tsk groft havsalt
4 dl. daddel- og speltmüsli fra Urtekram
Hvedemel – andre meltyper kan også bruges. Jeg brugte omkring 7 dl, men prøv dig frem til ønsket konsistens.
Dejen stod filmet på køkkenbordet til formiddagen efter og de fik ca. 15 min ved 200 grader.
Og haps haps de var gode! Jeg spiste dem bl.a. med dem abrikosmarmeladen, som også var med i pakken. Nu må vi se hvad børnene siger, når de kommer hjem – jeg synes daddelstykkerne er tilpas små, så jeg har gode forventninger. Ofte når der er rosiner i boller, bliver det for voldsomt for dem, til trods for at de godt kan li’ rosiner.
Skriv et svar