• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

Macarons

26/04/2013 6 Comments

IMG_2813IMG_2801IMG_2804


IMG_2810

Selma og jeg bagte macarons i formiddags. Ofte er det lidt spændende med dem, men de gik rigtig fint! Der findes masser af opskrifter på macarons, så det vil jeg ikke gengive. Men et tip for mig til at få ægge-sukker-mandel-massen tilpas luftig er at vende mandelmel og flormelis ned til æggene af flere omgange. Når det hele er vendt deri, bruger jeg min dej-spartel til at “mase” luften lidt ud op ad siderne – giver det mening? Så bliver den lidt mere sej i det, men stadig luftig.

Og så skal pladerne selvfølgelig bankes godt mod bordet når de er sat på og hvile i 30 minutter på køkkenbordet, så luften danner et fast lag ovenpå kagerne inden bagning.

Indeni lavede jeg både en hindbærganache og en lakridsganache sammen, og det var fint til det søde, at der kom lidt syrlighed med. Jeg lavede en grundganache med hvid choko og fløde og delte portionen i to. I den ene kom jeg purerede, kogte hindbær (det kan man købe på frost nu – smart!) og i den anden lakridssirup og lakridspulver. Og ja – det ligner en lille hundelort, som ganachen er sat på kagerne, men jeg synes lige jeg ville vise, hvordan smagene var sat sammen:).

Kagerne blev lyserøde fordi Selma var med. Alverdens farver og des lige i køkkenet er ikke min stærke sag, men lidt rød frugtfarve havde vi da.

Filed Under: kager, mad

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments

  1. Sofie says

    26/04/2013 at 6:37 pm

    Mhm, macarons <3 noget af det bedste jeg ved. Drømte mig lige tilbage til Laduree i Paris 😉

    Svar
  2. et delerum says

    26/04/2013 at 7:08 pm

    Woooowww…..OGSÅ i køkkenet er du vist ret ferm! Jeg har aldrig turde kaste mig ud i selv at lave macarons, men de ser super lækre ud!
    /tina

    Svar
  3. Simone says

    26/04/2013 at 7:48 pm

    Wauw, de ser godt nok flotte og lækre ud 🙂

    Svar
  4. Heidi says

    27/04/2013 at 1:58 pm

    Lækkert!
    Hvor har du opskriften fra Christina?

    Svar
    • Christina says

      29/04/2013 at 9:04 pm

      Jeg fulgte faktisk ikke helt en opskrift – jeg tog lidt hist og pist. Men det var vist 3 æggehvider, 100 g sukker (her bliver jeg lidt i tvivl!), 100 g. mandelmel og 200 g flormelis:)

      Svar
  5. Tine says

    28/04/2013 at 9:01 pm

    Mmm, hvor ser de bare vildt gode ud! God idé med to slags ganache. 🙂

    Svar

Primary Sidebar

For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski