• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • forside
  • om
  • strik
  • sy
  • inspiration/DIY
  • arkivet
  • kontakt

Badelma

smag på foråret

02/04/2013 8 Comments

IMG_2596 IMG_2598 IMG_2600IMG_2611Kan I også mærke at foråret endelig er ved at bryde igennem. De sidste par dage har været skønne her i midtjylland.

Jordbærrene er absolut ikke på højde med de danske, men en udemærket starter på foråret. Pesto er bare SÅ meget bedre hjemmelavet og det tager ingen tid at lave det. Opskriften kan jeg ikke helt komme med – det er på gefühl – men det er noget i stil med en håndfuld mandler og pinjekerner, et godt drys friskrevet parmesan, et par håndfulde basilikum, en ordentlig skvæt olie, et par fed hvidløg og et drys salt og peber. Blev I klogere på det.. Det bedste ved den hjemmelavede er, at man kan lave den dejlig grov – det er skønt med mandlerne, der knaser ovenpå pastaen:)

Min efter-påske har været besynderlig ligesom så mange andre læreres. Heldigvis kan jeg se at, der er mange sjove påfund rundt omkring i landet til at gøre opmærksom op situationen. Selv har jeg haft møde med mine kolleger, men følte os ærlig talt lidt fjollede over, at vi fx foldede papirsflyvere mv til et happening senere på ugen! Men vi må holde for øje, at det ikke er os selv, der har valgt at sætte os i den situation, og ikke kan være der, hvor vi for alvor kan gøre en forskel – sammen med eleverne.

 

Filed Under: mad, opskrift

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments

  1. Emilie says

    02/04/2013 at 7:24 pm

    Dejlige billeder!
    Jeg elsker også hjemmelavet pesto. Det smager helt unikt.
    Og jordbær… Ja, dem elsker jeg såmænd også. Selvfølgelig er de danske, de bedste, men jeg kan nu sagtens overtales til også at spise dem fra udlandet, mens man venter på danske jordbær… 🙂
    Glædeligt forår!

    Svar
    • Christina says

      02/04/2013 at 8:41 pm

      Glædeligt forår:) Det var på høje tid.. Man skal bare gå efter de mest mørkerøde jordbær blev vores lærdom i dag tror jeg:)

      Svar
  2. Maja says

    02/04/2013 at 7:37 pm

    Mmm… hvor sjovt, det er præcis sådan jeg laver min pesto, jeg tilføjer dog et lille skvæt citron. Faktisk lavede jeg den i dag 😉 Vi købte også jordbær forleden, en hel ks. i Super Best til 35 kr. De smagte faktisk rigtig, rigtig godt! 🙂 Nu er foråret kommet!

    Svar
    • Christina says

      02/04/2013 at 8:41 pm

      Man kan blive positivt overrasket over de udenlandske jordbær.
      Et skvæt citron må jeg prøve..

      Svar
  3. Ida says

    02/04/2013 at 7:42 pm

    Jeg har også tyvstartet med de udenlandske jordbær, de er ok til at give lidt fornemmelse af sommer 🙂
    Jeg har også haft en mærkelig dag. Vi har jo længe vidst, at lockouten kom, men alligevel var det den underligste følelse at sidde til stormøde i stedet for at være i skole hos sine elever. Så tomt og fjollet, og ulykkeligt for alle parter.

    Svar
    • Christina says

      02/04/2013 at 8:42 pm

      Meget mærkeligt. Og ulykkeligt! Jeg er glad for at vi har et stærkt lærerkollegie, der står sammen om det her!

      Svar
  4. Anne says

    02/04/2013 at 9:14 pm

    Vi smovsede altså også lækre udenlandske jordbær i påskeferien – så kan man næsten ikke vente på at forår/sommer slår endnu mere igennem..
    Må ha’ prøvet det med hjemmelavet pesto – har lidt berøringsangst overfor det, men du får det til at lyde ret nemt;)
    Også en mærkelig dag her – og ja det vigtigste budskab er jo klart, at vi ikke har valgt det og allerhelst bare vil undervise..
    Kh Anne

    Svar
    • Christina says

      03/04/2013 at 7:21 pm

      Det skal man overhovedet ikke have berøringsangst overfor.. Meget meget nemt! Men jeg laver den altid i god tid, da jeg synes at olien godt kan “skumme” lidt og blive gulig efter blending.. Så den hviler lige i køleskabet om eftermiddagen.

      Svar

Primary Sidebar

For godt 11 år siden tog bloggen sine første spæde skridt og mange ting er sket siden da. Men formålet har hele tiden været det samme - jeg har haft noget på hjerte, og jeg har gerne villet samle de ting jeg laver i garn, stof, papir, køkkenet osv, i en portfolio, som andre også kunne få glæde af. Dejligt du kigger forbi - læg gerne en hilsen

Hoteller i Thailand

Facebook

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Kategorier

© 2017 Christina - Badelma-badutski