Pizza er et sikkert hit herhjemme, men i aften blev det en ekstra stor succes. For første gang bagte vi det nemlig på grillen, og det blev altså virkelig virkelig godt. I ovnen synes jeg ellers, vi har afprøvet flere metoder for at gøre dem tilpas sprøde, men det er aldrig blevet rigtig stenovns-agtigt med den rette sprødhed både foroven og forneden. Det blev det denne gang! Det eneste vi manglede var noget sprød rucola og iskold rosévin.
Vi får stort set altid det samme fyld på pizzaen:
Hjemmelavet tomatsovs – svitset hvidløg og løg i godt med olie og med flåede og friske tomater til. Krydres med salt, peber og lidt sukker og blendes.
Parmaskinke
Frisk mozarella-ost
Frisk basilikum
Et lille drys oregano
Parmesanost
Jeg bruger altid denne opskrift på dej.
Og så til grillen! Vi er ikke grillentusiaster, så måske er der nogle, der har bedre tips end mig. Men det her fungerede for os:
Vi fordelte de varme kul rundt i en ydercirkel i grillen, for at opnå cirkelvarme, og så havde vi både spjældet foroven og forneden åbne mens pizzastenen blev varmet op i et kvarter. Vi har bare en billig sten fra supermarkedet.
Efter 15 minutter kom pizzaen på stenen – med bagepapir under, der var klippet rimelig tæt omkring, så der ikke gik ild i det. Og så blev spjældet foroven lukket.
Først efter 6-7 minutter blev der åbnet for pizzaen, for at tjekke den, og for ikke at miste for meget varme. Ved nogle af bagningerne tog vi her bagepapiret væk. Totalt fik pizzaen omkring 12 minutter.
Mellem hver pizza fik grillen lige ro til at genopvarme.
Prøv det – det var en virkelig god oplevelse!
Mmm det lyder lækkert! Og det er netop svært at få pizzaerne sprøde i ovnen.
Jeg har tænkt på dig Ida, mens jeg lavede dem:).. Jeg ved du er vild med pizza:)
Det lyder og ser super lækkert ud 🙂
Det var virkelig et godt måltid! Hvis solen havde skinnet lidt mere, ville det være et perfekt sommermåltid på terrassen.
Mmmm jeg tror også vi må ud og have købt en grill til sommeren. Det der lyder virkelig lækkert 🙂
Lige meget hvad skal man da have en grill:)
Da jeg for nogle år siden fin fortalt om pizza på grillen tænkte jeg, ej hvor godt kan det da lige smage? pizza smager da bedst fra den italienske.. Men efter at have prøvet for 2 år siden laver vi dem aldrig anderledes, det smager jo intet mindre end fantastisk :0) Vi har så gasgrill og det fungere på nogenlunde samme måde, man kan sagtens smide næste pizza på lige efter og pizzadejen herhjemme er den økologiske grove fra finax hvor man kan dele pakken op i 2 el 4 pizzaer. 2 er rigeligt til vores familie på 2 voksne og 2 børn på 7 og 12 selvfølgelig med masser af grønt på toppen :0)
Det bliver helt sikkert også et hit herhjemme – sikkert den nye måde at bage pizza på (så mangler vi bare lige det der udekøkken, som kan bruges om vinteren også:))
Hvor ser det lækkert ud. Det må da vist prøves.. Den er lavet i kuglegrill ik?
Jo kuglegrill har vi lavet det på..