Sammen med Selma kogte jeg karameller i går – hun hjalp mest med at måle tingene op og komme i gryden, og så vogtede jeg ellers gryden som en høg, så ingen børn skulle kravle op og brænde sig på den brandvarme masse. Selma er meget interesseret i hvordan tingene skabes, og jeg synes også, der er en rigtig god læring i, at børnene lærer hvor tingene kommer fra.
Opskriften brugte jeg adskillige gange sidste år – så jeg vidste at det var en sikker vinder. Det er Ida’s opskrift på guldklumper, som jeg lavede mange gange (ups) sidste år med havsalt. Vi havde ikke lige havsalt – men til gengæld lakrids, så jeg byggede lidt videre (meget simpelt!) på Idas opskrift.
Det er også Ida, der har lært mig, at massen skal ramme præcis 122 grader – og så er karamellerne både seje og bløde.
Til Idas opskrift tilsatte jeg en skefuld salt lakridssirup fra starten af. Da massen nåede de 122 grader, tog jeg gryden af varmen og tilsatte 1-2 tsk lakridspulver. Efter massen kom i formen dryssede Selma også let med lakridspulveret.
Smagen af lakrids er ikke gennemtrængende, men fin til vores smag.
Mmm, hvor lækkert! Jeg har ikke haft succes med mine karameller endnu, men måske skulle man investere i et termometer og give det en chance mere 😉
Køb et termometer siger jeg bare. Ved de 122 grader bliver de ligesom dumle-slikkepinden
Uhm, hvor ser de fine ud!
– Anne
Det var de også – nu er de væk
Ej hvor godt! Det der trick med 122 grader har altså også gjort den store forskel for mig.
Jeg eksperimenterede for nylig med en ny variant med espresso og havsalt, det var altså også ret godt!
mm. en dag jeg har rigtig god tid tror jeg jeg vil overtrække med chokolade som en guldkaramel.
De ser urimeligt gode ud 🙂
Og de forsvandt usandsynligt hurtigt
Uhm, de ser vanvittig gode ude. De må vist hellere på min to-do-liste og et termometer på indkøbslisten (med mindre man kan bruge et stegetermometer?). Hvor køber du glukose?
Jeg har lige set sukkertermometer i dag i Søstrene Grene – 30-40 kroner mener. Jeg har købt glukosesirup fra Dansukker. Tror de fleste velassorterede dagligbutikker har det efterhånden.