Vi har fået hjemmelavet is til fredagssnolder i aften. De er lavet på en ismaskine, men den kan man også undvære.
Isformene købte jeg i Netto sidste år, men jeg blev tippet på instagram om, at Tiger har nogle af silikone lige nu. Vores ismaskine er en med to små isskåle, så vi kan variere lidt med smagene i hver portion. De giver hver omkring 400 ml. Den er fra OBH.
Til isene lavede vi en (fed) grundportion (giver ca. 800 ml is)
4 dl. fløde
4 æggeblommer
80 g sukker
Fløden piskes for sig og blommer og sukker piskes lyse og luftige. Vend forsigtigt fløden i æggesnapsen og smag evt til med forskellige smage. Vi har bl.a. brugt lakridssirup og en hindbærkompot, vi havde i køleskabet (hindbær kogt op med lidt sukker og vanilje). Herefter lod vi den køre på ismaskinen, så den blev nogenlunde fast – men ikke for fast til at få i formene. Sæt pind i og kom på frys.
Hvis du ikke har en ismaskine kan det bare fyldes på forme – og sætte pindene i når den er blevet fast.
Hvis vi havde haft lidt bedre tid, skulle de være pyntet med chokolade, frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller andet. Men der ligger stadig et par stykker i fryseren, jeg kan eksperimentere med.
Fedtfattig er den jo ikke ligefrem, men den er knagme god.
Sidste år lavede jeg jordbær-frugtis, og jeg kom også til at tænke på denne jordbæris fra Mette, som jeg husker som virkelig god med det lille twist af citron.
Nøjs hvor ser de gode ud 🙂 mon man skulle få gang i den ismaskine 🙂
Mums, det ser indbydende ud!
Jeg købte nogle ispindeforme i fakta sidste år, men jeg har opgivet dem da jeg aldrig kunne få isen ud af formene igen. Vil da prøve at smutte forbi Tiger, hvis de er lavet af silikone burde isen vel komme nemmere ud…