Jeg troede ellers, at jeg i efterårsferien ville få skruet op for mit løbe-niveau. I stedet har vi skruet op for indtagelse af kager. Sådan skal det nok være, når vi har brugt meget tid med børn, familie og venner.
Sidste weekend var vi på “familieweekend” på en skole, hvor der var et skolekøkken – og så kan man jo godt bage flere kager på en gang. Så jeg havde en god håndfuld børn med i køkkenet til at hjælpe til.
Vi bagte:
Sjæleplejende æblekage – hvis du ikke allerede har smagt den, har du virkelig noget til gode. Den er prima!
Gulerodskage med creme cheese frosting. Gulerodskagen var i sig selv ikke fantastisk, men jeg blev tippet på insta om, at Anne Au Chocolats gulerodskage er en sikker vinder, så den vil prøve næste gang. Jeg laver altid denne creme cheese frosting.
Chokoladekage med chokosmørcreme og chokoladeflager. Chokoladekagen var bare en simpel chokokage-opskrift, jeg havde i en bog, men jeg kom også 100 g hakket chokolade i kagen for at gøre den mere “tung”. Smørcremen er efter denne opskrift, og jeg havde lavet chokoflager ved at trække en skarp kniv (med to hænder) over bagsiden af en mørk chokoladeplade.
Man kan heller ikke nå det hele 😉
Kagerne lyder ret gode og ser ditto ud. Jeg har for 100 år siden lavet gulerodskager med frosting efter en opskrift fra Valdemarsro. Måske du kan grave den frem?